top of page
KillTheCat SMALL -  Wannes Cré .jpg

KILL THE CAT, SAVE YOUR DARLINGS

Twee stervelingen die elk op hun manier de lokroep van de roem volgen, zijn van zichzelf weggedreven. Een gedesillusioneerde schrijver en een actrice die de valse schittering van een leven in de spotlights verheerlijkt, ontmoeten elkaar op wat een kantelpunt in hun leven zal blijken te zijn. In de zoektocht naar hun identiteit zijn ze een reddingsboei voor elkaar in een oceaan vol van oneindige leegte. Ze maken hun eigen verhaal en hun eigen werkelijkheid. In een wereld van bordkarton verliezen ze zich in hun eigen verzinsels tot uiteindelijk de onontkoombare waarheid komt bovendrijven. Kill the Cat, Save your Darlings gaat in première op vrijdag 15 maart 2024 in Arca Gent. Koop hier je tickets:

Concept, tekst, spel en muziek: Anke Jochems en Tom Viaene
Spel en muziek: Helder Deploige

Coaching: Koen Boesman

Muzikaal advies: Peter Spaepen

Coproducent: BRODER
Kostuumontwerp en scenografie: Jana Roos

Décorbouw: Geert Kockelbergh

Lichtontwerp: Fenna Maas

Promobeeld: Wannes Cré

Met dank aan BRODER, Het Paleis en Abattoir Fermé

20220522_PobrePolloSMALL-Wannes Cré_metlogo's.jpg

POBRE POLLO (10+)

mijn keppeke mijn kippeke schattebout gespuis gij kieken gij kriel verdwijn uit mijn huis mijn zijdehoen mijn schoon kalkoen ge zoekt altijd ambras gij kraaikop gij kruiper gij vuilnisbakkenras Op een plek waar de gebraden kiekens de deur uitvliegen, leren een jongen die uit het nest is gevallen en een meisje dat vastzit in een gouden kooi elkaar kennen. De ene zwerft al jaren door de mallemolen van pleegzorg, de andere heeft een schijnbaar perfect gezin. Beiden worden ze door hun primaire verzorgers aan hun lot overgelaten en beiden vinden ze dat ze veel hebben om over te klagen. Ondanks hun oorspronkelijke afgunst ontwikkelen de twee een innig kameraadschap en beseffen ze dat het leven voor niemand op rolletjes loopt. Ze sluiten een pact dat hen geen windeieren zal leggen. Pobre Pollo geeft als muzikaal coming of age verhaal inzicht in de moeilijkheden van volwassen worden en het ontwikkelen van een eigen identiteit. Heeft hoe we als ei worden uitgebroed invloed op hoe we ons als kip gedragen? Première op zaterdag 8 oktober 2022 in Corso Berchem. Concept, tekst, spel en muziek: Tom Viaene en Anke Jochems Coaching: Steven Beersmans Kostuums: Amber De Saeger Licht: Gilles Pollak Décor: Wannes Verhees Foto: Wannes Cré Met dank aan Corso, KunstZ en met de steun van Stad Antwerpen en Sabam for Culture

unnamed_edited.jpg
a5GaurNX.png

MOENIEWORRIENIE (6+)

‘Moenieworrienie’ is Zuid-Afrikaans voor ‘je moet je geen zorgen maken.’ En laat dat nu net zijn wat de vier personages in deze voorstelling veel te veel doen.  Samen zijn ze onderweg. Naar … ergens, waar zorgen niet bestaan. De bestemming is onduidelijk, maar ze hebben elkaar en ze zijn vastberaden er te geraken. (Als dat maar goed komt!)

De voorstelling vertelt het verhaal van de lange tocht die ze samen afleggen, hoe elk individu ook een deeltje is van een groep en hoe ze gek worden van elkaar, maar tegelijk ook zorgen voor elkaar.

Wie ben je als individu? Hoe ontstaat vriendschap? En hoe waardevol is het als je dat gevonden hebt. Wordt de tocht dan belangrijker dan de bestemming?

Moenieworrienie is een beeldende en fysieke familievoorstelling, geïnspireerd op elementen van slapstick. Zowel voor de personages als het publiek is het een verrassende tocht met pieken en dalen, waardoor je op het puntje van je stoel komt te zitten.

Collectief Verlof maakt met Moenieworrienie een energieke en ontwapenende voorstelling over identiteit, vriendschap, en durven gaan voor je dromen.

Van en met Heleen Desmet, Bart van der heijden, Matilde Quirynen en Tom Viaene

Techniek: Hans Rigouts

Productie: Collectief Verlof

Met dank aan: CC Het Gasthuis, LUCA DRAMA

moenieworrienie.jpg

TOTAL LOSS

een man

alleen

opgesloten in zichzelf

opgesloten in het verleden

in een kamer

in een gebouw

in een stad

kijkt

naar buiten

naar binnen

in het groot

en in het klein

Total Loss is een visueel prikkelende monoloog over het verwerken van trauma's, het niet kunnen omgaan met gemaakte keuzes, over het onvermogen om verbinding te maken met de ander, over vervreemding van de realiteit en de moeilijkheid om je uit de maalstroom van het piekeren te sleuren.

Details en speeldata volgen.

foto_flyer_clean.jpg
promobeeld_metlogo4.jpg

MOBI MOBI (8+)

Elk jaar trekt het gezin Van Dremmel erop uit met hun mobilhome.

 

Elk jaar gaan ze naar dezelfde plek,
spelen ze dezelfde spelletjes,
gaan ze naar hetzelfde restaurant,
dragen ze dezelfde kleren,
maken ze dezelfde wandelingen,
lezen ze dezelfde verhalen
en maakt de papa dezelfde mopjes.

 

Maar dit jaar hebben de kinderen er genoeg van. Ze nemen het heft in eigen handen. Dit jaar wordt een vakantie om écht nooit meer te vergeten.

bottom of page