VOORSTELLINGEN

MOENIEWORRIENIE (6+)

‘Moenieworrienie’ is Zuid-Afrikaans voor ‘je moet je geen zorgen maken.’ En laat dat nu net zijn wat de vier personages in deze voorstelling veel te veel doen.  Samen zijn ze onderweg. Naar … ergens, waar zorgen niet bestaan. De bestemming is onduidelijk, maar ze hebben elkaar en ze zijn vastberaden er te geraken. (Als dat maar goed komt!)

De voorstelling vertelt het verhaal van de lange tocht die ze samen afleggen, hoe elk individu ook een deeltje is van een groep en hoe ze gek worden van elkaar, maar tegelijk ook zorgen voor elkaar.

Wie ben je als individu? Hoe ontstaat vriendschap? En hoe waardevol is het als je dat gevonden hebt. Wordt de tocht dan belangrijker dan de bestemming?

Moenieworrienie is een beeldende en fysieke familievoorstelling, geïnspireerd op elementen van slapstick. Zowel voor de personages als het publiek is het een verrassende tocht met pieken en dalen, waardoor je op het puntje van je stoel komt te zitten.

Collectief Verlof maakt met Moenieworrienie een energieke en ontwapenende voorstelling over identiteit, vriendschap, en durven gaan voor je dromen.

Van en met Heleen Desmet, Bart van der heijden, Matilde Quirynen en Tom Viaene

Techniek: Hans Rigouts

Productie: Collectief Verlof

Met dank aan: CC Het Gasthuis, LUCA DRAMA

moenieworrienie.jpg

TOTAL LOSS

een man

alleen

opgesloten in zichzelf

opgesloten in het verleden

in een kamer

in een gebouw

in een stad

kijkt

naar buiten

naar binnen

in het groot

en in het klein

Total Loss is een visueel prikkelende monoloog over het verwerken van trauma's, het niet kunnen omgaan met gemaakte keuzes, over het onvermogen om verbinding te maken met de ander, over vervreemding van de realiteit en de moeilijkheid om je uit de maalstroom van het piekeren te sleuren.

Details en speeldata volgen.

foto_flyer_clean.jpg
promobeeld_metlogo4.jpg

MOBI MOBI (8+)

Elk jaar trekt het gezin Van Dremmel erop uit met hun mobilhome.

 

Elk jaar gaan ze naar dezelfde plek,
spelen ze dezelfde spelletjes,
gaan ze naar hetzelfde restaurant,
dragen ze dezelfde kleren,
maken ze dezelfde wandelingen,
lezen ze dezelfde verhalen
en maakt de papa dezelfde mopjes.

 

Maar dit jaar hebben de kinderen er genoeg van. Ze nemen het heft in eigen handen. Dit jaar wordt een vakantie om écht nooit meer te vergeten.

Mobi Mobi is een voorstelling van Collectief Fiat. Collectief Fiat bestaat uit acteurs en theatermakers Tom Viaene en Anke Jochems.

Livestream op 19 mei 2021 om 14u.

Koop je tickets hier.

(De link blijft beschikbaar tem 23 mei)

 

Deze voorstelling vindt plaats binnen het kader van de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid, noodfonds cultuur van het departement Cultuur, Jeugd en Media.